Илия Василев поема Агенцията за приватизация

Досегашният заместник-изпълнителен директор на Агенцията за приватизация е бил избран от правителството за изпълнителен директор на мястото на Апостол Апостолов.

Апостолов бе утвърден през тази седмица за председател на Комисията по финансов надзор и се очаква официално да поеме поста през следващата седмица.

За заместник-изпълнителен директор на АП е определен Станислав Ананиев, който досега бе зам.шеф на Агенцията за следприватизационен контрол. Правителствената информационна служба съобщава, че решението е взето "на подпис".

По време на вчерашното обсъждане в парламента на сделката за "Булгартабак холдинг" група депутати от НДСВ са настояли за избора на Василев и се противопоставили на лансираната от вицепремиера Николай Василев кандидатура на заместник-министърът на икономиката Никола Янков.

Самият Василев обаче заяви в кулоарите, че кандидатурата на Илия Василев се ползва с политическа подкрепа. Според правителствен източник министър Мехмед Дикме подкрепил кандидатурата, но изразил неудовлетворение, че НДСВ не се е консултирало с ДПС по този въпрос.

Илия Василев е завършил "Международни икономически отношения" в УНСС и "Финанси и банково дело" в Университета Хамбург. Работил е като икономически консултант в международна адвокатска кантора"Frick & Frick" в Цюрих и като финансов аналитик във "Vereinsbank" - Хамбург. Бил е ръководител на екип в отдел "Корпоративни финанси" на "Price Waterhouse Coopers"- София.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?