Илиян Василев: Руски инструктори обучават националистически бойни групи у нас

Илиян Василев: Руски инструктори обучават националистически бойни групи у нас

Бившият посланик на България в Русия Илиян Василев обяви, че в България се обучават националистически бойни групи с руски инструктори, чиято цел е защита от бежанците, от "турска опасност" и др.

Зная за две групи, а участниците са няколко хиляди, каза Василев, но отказа повече подробности, казва той цитиран от “Дневник“. Според него става дума за групи от хора с националистически уклон, които се самоорганизират и канят руски инструктори да ги учат как да действат.

В последните месеци в медиите нашумяха две групи от самоорганизирали се мъже, които ходят "на лов" за мигранти. Динко Вълев от Ямбол например стана популярен след появата му в новинарска емисия на национална телевизия, в която бе окачествен като герой, защото сам е задържал група от 12 сирийски мъже, 3 жени и 1 дете. Името на Петър Низамов – Перата пък изплува след публикуването в интернет на клип с проснати по очи нелегални имигранти, които са вързани със свински опашки.  Той твърдеше, че заедно с негови приятели са извършили "граждански арест". Низамов беше обвинен в  противозаконно лишаване от свобода на трима чужди граждани - престъпление, за което се предвижда наказание от шест години лишаване от свобода.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?