Илияна Цанова е избрана за един от младите световни лидери за 2015 г.

Илияна Цанова

Бившият вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз в две служебни правителства Илияна Цанова е избрана от Световния икономически форум за един от младите световни лидери за 2015 г.

Престижното отличие се присъжда всяка година на специално селектирана група от най-изтъкнатите млади лидери на възраст под 40 години, номинирани от целия свят.

Изборът отчита техните професионални постижения, приносът им към социално значими каузи и способността им чрез лидерството и потенциала си да работят за по-добро бъдеще.

Определените за млади лидери тази година са 187 души от 66 страни, съответно от държавни институции, частен сектор и граждански организации. Сред тях са членове на правителства, парламентарни представители, изследователи, учени, предприемачи. Половината от избраните в глобалната общност са жени.

Отличието се присъжда от фондацията на Световния икономически форум, като платформата за млади глобални лидери има вече десетгодишна история.

Илияна Цанова, която в момента е директор Европейско съфинансиране и финансов инженеринг в Европейската банка за възстановяване и развитие, през годината активно ще участва в събитията на Световния икономически форум и в срещите на младите световни лидери като представител на България.

Споделяне

Още от България