Илон Мъск се е преместил от Калифорния в Тексас

Илон Мъск

Милиардерът от Силициевата долина Илон Мъск каза, че се е преместил от Калифорния в Тексас, защото иска да се фокусира повече върху новия завод на Tesla и проекта си SpaceX, съобщи Ройтерс.

Директорът на Tesla и SpaceX потвърди, че вече живее в Тексас в интервю за вестник "Уолстрийт джърнъл". Той каза, че Калифорния приемала новаторите за даденост, освен това двата му големи проекта сега са в Тексас, така че за него няма полза да прекарва много време в Калифорния.

Възможно е той да се мести в Тексас, защото там няма данък общ доход, докато в Калифорния той е един от най-високите в САЩ, отбелязват агенциите. Мъск притежава 18 процента от акциите на Tesla, които струват милиарди. Вчера американският производител на електрически автомобили от висок клас оповести намерението си да продаде ценни книжа на стойност до 5 милиарда долара за втори път в рамките на три месеца.

"Уолстрийт джърнъл" не пише къде се е преместил Мъск, но вероятно това е някъде близо до Остин, където Tesla строи нова фабрика, отбелязва Асошиейтед прес.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?