Бойко Борисов в откровени размишления за живота пред списание LOVEstyle

"Има една госпожица, която ми е по-близка. Когато приключа с държавата работа, ще се оженя и ще си я прибера"

Можел да живее само с някоя, "която да си седи в кухнята и не излиза", но не харесвал такива жени

Министър-председателят Бойко Борисов обича да рисува, правейки точни копия на класически произведения, свири на китара, разучавайки песни, когато не може да заспи, не е влюбен, но си “има една госпожица, която ще прибере”, когато свърши с държавната работа, а Цветан Цветанов все още му говори на “вие”. Това става ясно от фундаментално интервю с министър-председателя “по пантофи”, публикувано в списание LOVEstyle, чийто автор е журналистката от бТВ Миролюба Бенатова.

От текста става ясно още, че “какви ли не неща” са падали на главата на сегашния премиер в битността му на пожарникар, защото поради суетата си не носил каска.

Борисов обяснява, че дъщеря му Венета (тя е на 30 г. и е от първия му и единствен брак, приключил заради връзката му с Цветелина Бориславова – бел. ред.) живее в САЩ, но много иска да се прибере в България, за да “се събере с някого” и да работи тук.

По думите на премиера дори за малко се прибрала тайно от него и я взели на работа “при Дянков”, но щом разбрал, той я изпратил обратно: "Беше си дошла от САЩ и дори си намерила работа при Дянков. Не ми казали. Като разбрах, работният ѝ стаж трая няколко часа."

Борисов разказва още как той сам е прекратил връзката си с банкерката Цветелина Бориславова, защото тя искала да се развива, а неговият пост не позволявал това. “Щом искаш да правиш бизнес, да се развиваш – нямаме шанс. С мен може да живее само някоя, която да си седи в кухнята и да не излиза. И такива няма, защото аз не харесвам такива жени”, разказва за душевните си вълнения министър-председателят Бойко Борисов.

Следва и едно загадъчно признание: “Има една госпожица, която ми е по-близка. Милата, само да я обявя и ще я разкостят. Когато приключа с държавата работа, ще се оженя и ще си я прибера”. Въпреки това обаче Борисов не бил влюбен в мистичната госпожица. “Не мога да съм влюбен. Да си влюбен означава да мислиш за някого, да му даваш време, да го водиш на разходка, на почивка. Аз сега нямам такава връзка. Събота и неделя работа, вечер – също”, допълва той.

Година след като пред вестник “Труд” обяви по повод рождения си ден, че в спалнята му няма "едни женски гащи", Борисов обърна внимание, че и на тази си годишнина не е възнаграден с женско присъствие: “И на рождения ми ден нямаше жена в къщата ми”.

В интервюто премиерът обяснява какво е според него изневярата и какво е "другото". “Изневярата е, когато поддържаш паралелни връзки и когато е с чувство. Другото, не че е редно, но се случва и всички го правят.”

Освен за любимите си лентички и магистрали, които в интервюто нарича “свои”, Борисов изпада в откровения и за футбола и болестите. Оказа се, че той всеки ден играе футбол по лекарско предписание, защото имал “исхемична реакция на сърцето”.

Министър-председателят се изплашил от тумора в мозъка на сестра си, защото кака му е институция. Вечерта преди операцията отишъл при нея във Военна болница, но заспал на съседното легло. Иначе страхът му дошъл от там, че ставало дума за главата ѝ, а не за ръка или крак.

Борисов за пореден път обясни, че е най-суров към приятелите си, които всъщност нямал. Когато станал премиер някои се опитали да се възползват от него, но той се разграничил от тях, а дори Цветанов уволнил един от най-добрите му приятели в МВР, защото му нямал доверие.

Борисов разказва още, че се чувства уютно в резиденцията си в Бояна, заради препарираните животни. Харесвал трофеите и когато харесал нечий чужд му го вземал, с уговорката, че някога ще му го върне. “Като видя някъде хубав екземпляр и го искам да поседи тук малко и после го връщам на собственика”, обяснява премиера навиците си.

За да поддържа образа си на съзидател, Борисов обяснява, че пред спалнята си държи статив и платно. Той разказва за рисуването въпреки, че не получи почетното звание на Съюза на българските художници, която случка пък стана повод министър Вежди Рашидов да сравни таланта му с този на Пикасо.

Нощем, когато не успява да заспи, Борисов “дрънка на китарата”. Освен това майка му му липсва, въпреки, че прилича на баща си, който бил “див петел”.

От думите на Борисов става ясно, че не бил “ревлив”, но плачел на гробищата в Банкя.

Фотосесията към интервюто разкрива щрихи от творческите заложби на министър-председателя.

Издокаран в синя спортна фланелка, къси панталони и модерни маратонки без пета "Nike", Борисов рисува. Той има статив и комплект от 30 боички.

Свири и на китара, която е сложена в спалнята, обзаведена и с гирички до леглото.

Подобаващо място е отредено на снимки с овчарското куче Лазар, което миналата година спечели Световната купа на киноложкото изложение в испанския град Лорка.

Споделяне

Още по темата

Още от

Къде му е мястото на Бойко Борисов?