Има напредък, но предстои още работа по споразумението между Великобритания и ЕС

Дейвид Камерън и Ангела Меркел

Британският премиер Дейвид Камерън и германската канцлерка Ангела Меркел се съгласиха в телефонен разговор, че е необходима още работа, за да се постигне споразумение за реформиране на отношенията между Великобритания и Европейския съюз. Това предаде Ройтерс, като цитира говорител на Камерън.

Премиерът се надява, че ще има споразумение с лидерите на ЕС по плановете му за предоговаряне на отношенията на Великобритания с ЕС преди срещата на върха на 18 и 19 февруари. Това може да открие пътя към свикване на референдум във Великобритания за членството ѝ в ЕС през юни.

Камерън и Меркел са съгласни, че е постигнат напредък след европейската среща на върха през декември и че има истинска добра воля в ЕС да бъдат взети под внимание безпокойствата на британците във всичките четири сфери, каза говорителят на британския премиер след разговора между двамата лидери.

"Двамата са стигнали до заключението, че предстои още работа преди Европейския съвет през февруари, за да бъдат намерени правилните решения", добави говорителят, цитиран от Ройтерс.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа