Има напредък в преговорите между Великобритания и ЕС, но споразумението не е сигурно

Дейвид Фрост

Великобритания и Европейският съюз имат известен напредък в преговорите за търговските си отношения след Брекзит, но може да не успеят да постигнат споразумение, каза днес британският главен преговарящ Дейвид Фрост, цитиран от Ройтерс.

Има известен напредък в положителна посока през последните дни, написа в Туитър Фрост преди началото на поредния кръг дискусии в Брюксел.

Сега до голяма степен разполагаме с общ текст на проектоспоразумението, но все още не са договорени важни елементи. Ще се постараем работата да продължи и да постигнем цялостно споразумение, ако можем. Но може и да не успеем, обобщи Фрост.

Великобритания излезе окончателно от ЕС на 1 февруари след три години преговори по условията за напускане, като по този начин сложи край на членството си в съюза, продължило 47 години. Брюксел и Лондон се споразумяха за преходен период до края на годината, през който за Великобритания важи европейската нормативна уредба.

До края на преходния период страните трябва да се разберат за бъдещите си отношения и да сключат споразумение за свободна търговия, но преговорите вече от няколко месеца са в задънена улица.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Колко време давате на новия парламент?