Има около 4000 варианта на коронавируса

Надим Захауи

Сега има около 4000 варианта на вируса, който предизвиква заболяването Ковид-19 по света и производителите на ваксини, в това число Pfizer/BioNtech и AstraZeneca, се опитват да подобрят ваксините си, заяви британският министър Надим Захауи, който отговаря по въпросите за разпространение на ваксините в страната, предаде Ройтерс.

Хиляди варианти на коронавируса, който предизвиква Ковид-19 бяха документирани, докато вирусът мутира, в това число така наречените британски, южноафрикански и бразилски варианти, които, както изглежда, се разпространяват по-бързо от останалите, припомня Ройтерс.

Днес британският министър каза, че е много малко вероятно настоящата ваксина да не е ефективна върху вариантите на вируса. Захауи допълни, че всички производители на ваксини срещу коронавируса, като Pfizer/BioNtech, Moderna, AstraZeneca, както други компании сега проучват как могат да подобрят ваксините си, така че да се уверят, че правителствата са готови за всеки вариант.

По повод вариантите на вируса британският министър припомни, че в страната има база данни с всички открити варианти, така че здравните власти са готови за реакция.

Споделяне

Още от Коронавирус