Лютви Местан:

Има сценарий за демонизиране на Пеевски, от който са доволни истинските олигарси

Сн. БГНЕС

"Аз мисля, че има един изключително удобен сценарий за демонизирането на г-н Пеевски, за превръщането му в своеобразен параван, зад който се крият истинските недъзи на българското общество, които са от системен характер.” Това заяви в неделя пред бТВ лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан.

"Най-доволни от преекспонирането на Пеевски са истинските олигархични кръгове. Най-доволни са онези лица, които са реализирали корупционните си схеми и контрабандните си схеми през четирите години управление на ГЕРБ”, разви мисълта си Местан.

"Вие нямате ли усещането, че всички ние сме в един ужасен капан?”, попита той. "Ако всички проблеми на българското общество се сведат до една персона, наречена Делян Пеевски, ако ние наистина смятаме, че с Делян Пеевски приключват всички проблеми на корупцията, на олигархията... Представете си утре г-н Пеевски да си събере багажа и да тръгне някъде из Европа. И в миг България ще се събуди некорумпирана, България ще е решила всичките си проблеми...”, каза лидерът на ДПС и заключи: „Тогава защо политическите реалности в България, или може би аз греша в това си усещане, са сведени до един-единствен въпрос - кой предложи Пеевски, къде е Пеевски, какво прави Пеевски?”.

По повод проваления на три пъти кворум в парламента през тази седмица той отново разви тезата, че  „съотношението на силите в 42-ото Народно събрание е по решение на суверена”.

"Кои политически сили ще намерят своето място в един парламент и какво ще бъде съотношението на силите е въпрос от изключителните компетенции на негово величество избирателят. Понеже няма ясно мнозинство собствено в това издание на Народното събрание, това не е основание да пледираме за незабавни избори, защото това би означавало да твърдим, че българските избиратели са сгрешили и затова те трябва да се явят отново на вот, за да поправят грешката си. Извинете, аз съм последният политик, който ще оценява по този начин суверена. Обратно, дължим уважение за волята му. И точно това направихме, избирайки кабинета "Орешарски", заключи Лютви Местан.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?