Според Сотир Цацаров:

Има връзка между отвличането на детето на Брендо и делото му в Италия

Мястото, откъдето бе отвлечена малката Лара. Сн.: БГНЕС

Основната версия, по която работят разследващите отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо е, че похищението има връзка с делото срещу него за участие в трафик на кокаин, което започва в петък в Италия.

Това потвърди индиректно главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък. В отговор на репортерски въпрос дали отвличането може да е свързано с това, за което Брендо е съден в Италия, главният прокурор заяви, че отговорът се съдържа във въпроса.

Цацаров определи случая с отвличането на малката Лара като "брутален" и го сравни с атентата срещу Златомир Иванов – Баретата пред Съдебната палата в София. Той допълни, че няма информация в какво състояние е в момента детето, но увери, че разследването е много активно.

Той обясни още, че не очаква вълна от отвличания, както и че няма данни за "връщането на професията "похитител". Изразът стана популярен покрай разследването на делото "Наглите".

"Не може да се говори за нова вълна на отвличанията, нито, че има нова престъпна група, която да се занимава основно с това", добави Цацаров, с което на практика опроверга думите на вътрешния министър в оставка Цветан Цветанов отпреди ден, че откакто правителството е подало оставка, се забелязва ръст на престъпността.

10-годишната Лара Банева бе отвлечена пред дома си на столичния бул. "Пушкин" в района на резиденцията в Бояна преди два дни. при похищението с два куршума бе ранен охранителят ѝ Борислав Цанов. Нападателите бяха трима - маскирани и въоръжени с автомати "Калашников".

След престъплението адвокатът на Банев - Ина Лулчева, директно нападна МВР шефът в оставка Цветанов, че с постоянните си изявления, че Брендо е "кокаинов крал", е спомогнал това да се случи.

Все още няма никаква информация дали похитителите са направили контакт с близките на Лара. В момента баща ѝ се намира в Италия, където бе екстрадиран за срок от 1 година, за да бъде съден за участие в крупен наркоканал от Латинска Америка към Европа.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?