Има задържани за трупа в столичния квартал "Изток"

Телефонните измами са намалели с около една трета, отчете МВР

Има задържани за трупа в столичния квартал "Изток"

Имаме заподозряни и задържани лица във връзка с убийство на 43-годишен мъж в столицата. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов по време на изслушване в Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

Става въпрос за мъжа, който в неделя беше открит мъртъв в столичния квартал "Изток", близо до КАТ.

"Беше открит трупът в София на починал млад мъж - 43-годишен. Доста жестоко убийство, с много използване на сила. За съжаление той още не е разкрит, но мисля, че работата, която се извършва и от това, което знаем до момента, ще се увенчае с успех. Имаме запозодрени лица, обявени за издирване лица, задържани, с които се работи", каза главният секретар на МВР, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че случаят върви към разкриване на убийците и мотива на престъплението.

С около 30 на сто по-малко телефонни измами има през тази година в сравнение със същия период на миналата година, отчете Ивайло Иванов.

"Много важна част от нашата работа е разяснителната кампания и превенцията", допълни той.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов също постави акцента върху спада на опитите и извършването на телефонни измами. Той припомни, че преди няколко месеца е била първата мащабна операция по неутрализиране на престъпните групите. По думите му това е показало, че е един добър и ефективен модел за противодействие на този вид престъпна дейност.

"Извършителите са мобилни, изобретателно и спазват висока степен на конспиративност. Това го доказа и операцията преди няколко дни, която неутрализира още една от групите, които се занимаваха основно с този вид престъпна дейност. До момента ударите са доста тежки по отношение на тези групи. Така се забелязва силен спад при опитите и извършването на телефонни измами. Мисля, че с продължаване на работите ще успеем да постигнем пълен контрол", каза вътрешният министър.

Той допълни, че се продължава и с разяснителната кампания сред гражданите, свързана с този вид измами.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?