Има заподозрян за стрелбата срещу Ваня Червенкова

Има заподозрян за стрелбата срещу Ваня Червенкова, съобщи Дарик радио като се позова на източник от следствието.

36-годишната Червенкова, която обвини в измама радиоводещия Борислав Цанков, беше простреляна с четири куршума на централния пазар във Варна снощи. Жената е настанена в болницата "Св. Анна" в морската столица с опасност за живота.

В момента на покушението заедно с Червенкова в колата ѝ са пътували още нейна приятелка с дъщеря си. Очевидци на инцидента станали продавачи и граждани от околните сергии на варненската рибна борса, които са дали описание на стрелеца. Все още не е открито оръжието на престъплението.

По-рано днес запитан дали полицията работи по версията за връзка между покушението срещу Червенкова и радиоводещия Боби Цанков, когото тя обвини в измама, вътрешният министър Георги Петканов отговори утвърдително, но отказа коментар. Полицията работи по три версии за покушението, според източници от РДВР-Варна.

Ваня Червенкова е собственик на фабриката за бутилиране на минерална вода в Костинброд. Нейното име нашумя след като тя обвини в измама радиоводещия Борислав Цанков и стана основен свидетел по делото срещу него.

Повдигнатото срещу Цанков обвинение е по чл. 211 от Наказателния кодекс за измама в особено големи размери и предвижда наказание над 5 години лишаване от свобода. В момента Цанков е освободен под парична гаранция от 12 000 лева.

Според Цанков, Ваня Червенкова е лежала месеци наред в благоевградския следствен арест - била следствена за измами в размер над 2 млн.лв. Пред радио НЕТ Цанков обяви, че бизнесдамата била свързана с руски престъпни групировки.

Информацията за следственото дело, водено срещу бизнесдамата, бе разпространена от Боби Цанков, но по-късно от благоевградското следствие потвърдиха, че Червенкова е следствена заедно с още 19 души по дело за източване на ДДС в особено големи размери.

Покушението срещу Ваня Червенкова е станало ден преди тя да подаде жалба срещу силови групировки за заплахите, отправени срещу нея в последния месец. Това заяви адвокатката на Червенкова по делото ѝ срещу Боби Цанков Наталия Кръстева пред Дарик радио.

Червенкова е възнамерявала да поиска от НСБОП подслушване на телефоните ѝ във връзка с тези заплахи, допълни Кръстева.

"Не мисля, че това дело, което тя е завела срещу Боби Цанков може да стане и е повод за покушението срещу нея и нейния живот. Освен това дело, където тя се явява основен свидетел като обвинител има и други дела, по които тя е свидетел. Може би там също се засягат нечии интереси, освен интересите на Боби Цанков", допълни Кръстева.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?