Имаме новина! "Бедстваща катерица" се покатери на дърво

Имаме новина! "Бедстваща катерица" се покатери на дърво

В 13:40 часа в петък, по-малко от ден след срещата на върха на ЕС в София, агенция "Фокус" начена тема със заглавие, маркирано в червено, т.е. става дума за нещо наистина важно: "Агенция "Фокус" сигнализира на тел. 112 за бедстваща катерица на ул. "Султан тепе" в столицата".

Текстът на новината гласи:

"Агенция "Фокус" сигнализира на телефон 112 за бедстваща катерица на ул. "Султан тепе" в столицата. Сигналът бе подаден в 13.15 часа, като от централата увериха, че ще го предадат към зоополицията. Животното бе нападнато от котка, която вече е заловена. Към момента катерицата се е качила високо на едно дърво и вероятно е ранена".

Последва продължение в 15:37 часа. Заглавието пак е в червено:

"Аварийно-спасителното звено на Столичната община пристигна на ул. "Султан тепе", за да окаже помощ на катерицата"

Текстът на новината гласи:

"Аварийно-спасителното звено на Столична община пристигна на ул. "Султан тепе", за да спаси бедстващата катерица, която по-рано през деня бе нападната от котка, предаде репортер на Агенция "Фокус". Спасителите ще използват в акцията стълбa и ще бъдат обезопасени с ръкавици.

Очаквайте подробности".

Читателят не бива излъган. Подробностите идват доста бързо – в 15:56 часа: "Аварийно-спасителното звено преустанови спасителната акция за катерицата, според тях състоянието ѝ е добро".

"Аварийно-спасителното звено преустанови спасителната акция на катерицата, според тях състоянието ѝ е добро, предаде репортер на Агенция "Фокус". Главният специалист в Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община Веселин Мустаков, който е част от екипа отзовал се на място, изрази мнение, че катерицата може би се намира в шоково състояние след нападението на котката. "Като изправихме стълбата, тя побегна нагоре. Предполагам, че ще се оправи и няма да загине. Ние в случая нищо не можем да направим, защото стълбата е ниска. Дори да имахме по-висока стълба горе на тези тънки клони човек не може да се качи", каза Мустаков и изрази надежда, че катерицата ще оживее. "Почти 100% съм сигурен, че катерицата ще оживее", заяви Мустаков".

Тази новина бе челна за Агенция "Фокус".

Ексклузивното отразяване на драма с катерица на дърво, където е естественото ѝ обитание, повдига няколко въпроса и дава някои отговори.

Легализираха ли марихуаната, а ние да сме го пропуснали покрай срещата на върха в София? Дано е това. Ако не е марихуана или нещо от рода, останалите варианти не са никак добри за всички ни.

Другият въпрос е: Обръща ли внимание Столичната община само на неща, написани в медиите? Подавали сме доста сигнали като редови граждани за огромни тежки клони, надвиснали опасно над детски площадки с потенциал да убият същества различни от катерица, но в продължение на няколко седмици информацията е стояла в нейната система като "обработва се".

Иначе, и ние се надяваме нападната катерица да е добре. Чудим се какво е станало с котката.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?