Иманяри пречат на концесионер на плаж в Слънчев бряг да поддържа ивицата

Иманяри пречат на концесионер на плаж в Слънчев бряг да поддържа ивицата

Търсачи на изгубени ценности по плажа в Слънчев бряг разорават постоянно пясъчната ивица на курорта и усилията на концесионера на южния плаж по подготовката му за летния сезон остават напразни.

Иманярите са огромен проблем за концесионера, тъй като всеки ден специализирани машини и работници заравнят фино пясъка по плажа и отстраняват пораженията на нощните или ранните набези на хората с металотърсачи, а на следващия ден ивицата отново е в кратери.

Мъжете с детектори не се съобразявали със служителите на южния плаж в Слънчев бряг и отказвали да напуснат ивицата с мотива, че не правят нищо незаконно. С действията си обаче те застрашават не само плажа, но и защитените пясъчни дюни, съобщават от фирмата-концесионер.

"Призоваваме органите на реда да вземат мерки и да спрат набезите на тези хора, защото има тенденция иманярите да посягат и на защитените пясъчни дюни, и действията им застрашават това уникално богатство”, казва управителят на южният плаж в "Слънчев бряг” Кирил Спасов.

Като отговорен стопанин на ивицата, от фирмата концесионер за пореден път призовават хората с металодетектори, бъгита, джипове и и атв-та да не използват плажа , а други разрешени за целта терени.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?