Имението на бившия гръцки крал Константин край Атина става парк

Имението на бившия гръцки крал Константин край Атина става парк

Имението на бившия гръцки крал Константин в Татой край Атина ще бъде превърнато в парк, за да се даде възможност на атиняни и гости да се докоснат до природата и да проследят историята на този имот, съобщава в. "Вима", като се позовава на авторите на проекта.

Дворецът е построен преди 126 години, но от четири десетилетия насам сградата и прилежащите към нея зелени площ пустеят. Монархията в Гърция бе премахната с референдум през 1974 г.

Въпросният дворец е тясно свързан с гръцката монархическа традиция, защото там се намира и кралската гробница. Лятната резиденция на последния монарх, която се намира на 25 км северно от Атина, придоби преди години скандална известност с отнесените от живеещия в изгнание в Лондон крал Константин предмети на изкуството.

Експериментът с превръщането на имението на бившия гръцки крал в парк е доста сложен, тъй като става дума за обект на площ от 42 000 декара с редки горски растения, исторически паметници, земеделски насаждения и сгради в различен стил, казват проектантите на парка.

Споделяне

Още от Балкани