Името на Ники Михайлов замесено в катастрофа, според МВР ставало дума за "80% двойник"

Един човек загина, а петима са тежко ранени при тежка катастрофа в петък рано сутринта на автомагистрала "Тракия" в района на "Църна маца”. БНТ съобщи, че вратарят на националния отбор по футбол Николай Михайлов се е возел в един от катастрофиралите автомобили, а по късно от КАТ съобщиха, че информацията не е вярна.

"Пострадалият при верижната катастрофа приличал на Николай Михайлов на 80%. Все пак младежът е бил значително по-здрав и е приличал по-скоро на тежкоатлет", съобщи капитан Иван Златанов, началник-група "Тежки пътнотранспортни произшествия" при КАТ София.

"Вратарят не е участвал в катастрофата, нито пък колата е негова", добави той.

Още когато се пусна слухът за футболиста, от Българския футболен съюз, чийто президент е баща му Борислав Михайлов, съобщиха, че Ники Михайлов не е участвал в тежката верижна катастрофа.

"Автомобилът може да е негов или на баща му Борислав Михайлов, но нито един от двамата не е бил в него", посочват от БФС.

При инцидента загина петдесетгодишен мъж, а с опасност за живота е друг 62-годишен мъж.

Лека кола "Опел" първо се е ударила в мантинелата, след което и с друг лек автомобил. На място загива шофьорът на опела. С него пътуват две жени. Те са настанени в Пирогов със счупени ребра.

След първоначалния удар двете коли задръстват две от платната на магистралата. В мрака преди разсъмването тир не успява да види опела и се удря в него - така става втора лека катастрофа, без пострадали.

Малко по-късно, вероятно отново поради лоша видимост, последва трета катастрофа на джип с микробус. Пътниците и от двата автомобила са добре., съобщи БНТ.

Движението в участъка на входа на София беше пренасочено по обходен маршрут за няколко часа.

Споделяне

Още по темата

Още от България