Имотната мафия подпалила две коли, които изгоряха в Бояна през нощта

сн.Архив

Две коли изгоряха през нощта в столичния квартал Бояна. Автомобилите са подпалени отвътре, съобщиха от СДВР. В момента експерти извършват оглед на мястото на инцидента.

Една от версиите, по които се работи, е, че извършителите не са знаели кой от двата автомобила да запалят, предаде радио "Дарик".

В 3.50 часа е избухнал взрив пред къщата на Светла Ваташка в Бояна. Това съобщава потърпевшата пред БГНЕС. Тя е собственик на една от унищожените коли. Другият автомобил е на племенника ѝ. Според Ваташка извършителите на палежа са подставени лица на "хора от имотната мафия, които имат апетити да заграбват имоти".

"Аз съм председател на сдружение "За Бояна". Искаме да запазим зелените площи в квартала, които са общинска собственост. Борим се за това. Спираме набези от страна голямата имотна мафия, която иска да граби в район "Витоша" и специално в Бояна. Това са тези хора, които ние си ги знаем", казва Ваташка.

"Борим се също за имотите в резиденция "Бояна" срещу футболния съюз на Боби Михайлов. Водим дела. Те дават интервюта, че ние сме ги рекетирали и т.н. В тях са парите, в тях са възможностите. Ето какво ни правят нас и това е", добави жената.

"Това е втората кола, която ми унищожават. Първата беше изпотрошена цялата през 2007 г. и не ставаше нищо от нея. Мислеха, че ще ме спрат така", обясни Ваташка.

"Ние определено работим срещу това и казваме на кого са имотите, посочваме, че не са техни, и ги спираме. Това правим. Имаме пет имота, дадени в съда.Наказателно отделение на Софийския градски съд води преследване срещу бившето ръководство на район "Витоша". Има още 300 обстоятелствени проверки за имоти, раздадени от общинската администрация", заявава Светла Ваташка.Тя допълва, че в последно време е имало нови искания за придобиване на имоти в парк, които сдружението е спряло.

Споделяне

Още от България