Индиец получи влак като обезщетение от железницата

Индиец получи влак като обезщетение от железницата

Индийски фермер от северния щаб Пенджаб получи влак и помещение от жп гара като обезщетение от националната железопътна компания за това, че му е платила на занижени цени парцел, през който е прокарала жп линия, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Сампуран Сингх подал иск срещу Индийската държавна железница през 2015 г. заради недостатъчното заплащане. Съдът се произнесъл в негова полза, но компанията отказала да го уважи.

През януари фермерът Сампуран Синг завел второ дело, за да получи полагащите му се 10 млн. рупии (142 000 евро). Този път съдът му присъдил вместо пари експресна влакова композиция, както и кабинета на началника на жп гарата на Лудяна.

"Додея ни да се борим срещу железопътната компания да изплати просрочените задължения на клиента ми. Съдът поиска да посочим имущество на компанията на същата стойност, което да ни бъдат присъдено”, каза адвокат Ракеш Ганди.

В сряда, след обявяване на съдебното решение, ищецът и адвокатът му отишли на гарата Лудяна и изчакали пристигането на експреса, който е с 20 вагона и ежедневно пътува между Делхи и свещения сикски град Амритсар. Двамата представили съдебните документи на машиниста, но са го оставили да продължи пътя си, за да се спази разписанието и да не притеснят многобройните пътници.

Железопътната компания на свой ред успяла да издейства от съда временно разрешение да продължи да ползва влака до ново изслушване по делото в събота.

Ако не платят до събота обаче, съдът може да реши да обяви търг за влака, обясни адвокатът на ищеца.

Споделяне

Още от Свят