Индиец се "съживи" на собственото си погребение и разбра, че ще става баща

Индиец се "съживи" на собственото си погребение и разбра, че ще става баща

Индиец на 20 години се събуди на собственото си погребение, след като бе обявен за мъртъв от лекарите, съобщи Фокс Нюз.

Крайниците на младежа обаче започнали да потреперват, докато тялото било подготвяно за погребване.

Фуркан Мохамад е бил обявен за мъртъв от индийски медицински специалисти, но изненадващото му събуждане на собственото му погребение в северния индийски град Лакнау шокира опечалените. Нещо повече, след като се събудил от тримесечна кома, Мохамад научил, че отново ще става татко. Той незабавно е откаран в болница и включен на командно дишане.

Фуркан е изпаднал в кома след претърпян инцидент. Лекарите го обявили за мъртъв в понеделник, но по някакво съвпадение едва след като семейството му е съобщило на болницата, в която е настанен, че вече нямат средства за заплащане на лечението му.

Семейството е разказало за "Индустан Таймс", че ситуацията ги е оставила травматизирани, защото не само трябвало да се примирят със смъртта на Фуркан, но след това са го забелязали да мърда по време на погребението.

"Съкрушени, ние се подготвяхме за погребението, когато забелязахме движение в крайниците му. Веднага отведохме Фуркан в болницата "Рам Манохар Лохия", където лекарите казаха, че е жив и го поставиха на респираторно дишане", разказва по-големият брат Мохамад Ирфан.

"Досега сме платили 10 000 долара на частната болница и когато им казахме, че са ни свършили парите, те "изненадващо" го обявиха за мъртъв", добави той.

Главният лекар на града съобщи, че е в ход национално разследване на медицинските практики в страната.

"Ние сме се запознали с инцидента и въпросът ще бъде проучен обстойно", каза Нарендра Агарвал.

"Пациентът е в критично състояние, но определено не е умрял. Той има пулс, кръвно налягане, мозъчна дейност и неговите рефлекси работят", допълва лекарят.

Споделяне

Още от Свят