Индийска булка отмени сватбата си след като разбра, че младоженецът е неграмотен

Индийска булка отмени сватбата си след като разбра, че младоженецът е неграмотен

Индийка булка напусна сватбата си, след като мъжът, за който трябваше да се омъжи, не успя да реши елементарна задача. Булката накарала младоженеца да сметне колко е 15 плюс шест. Той отговорил – 17 и тя отменила сватбата, съобщи полицията в Уттар Прадеш, цитирана от Би Би Си.

Съобщава се, че семейството на младоженеца се опитало да разубеди булката да се върне, но тя отказала, като казала, че мъжът е неграмотен.

Местната полиция посочва, че е посредничила между семействата и двете страни са върнали подаръците, които са си разменили преди сватбата.

Повечето женитби в Индия са уредени от фамилиите и е обичайно булката и младоженецът да се оженят без да са имали възможност да общуват преди това.

Полицейски служител от селото, където се е случил инцидентът, разказа пред Би Би Си, че местният жител Мохтар Сингх е уредил дъщеря му Лавли да се омъжи за Рам Баран. "Но точно преди брачната церемония Лавли узна, че Рам Барам е неграмотен и отказа да се ожени", разказа той.

"Семейството на младоженеца ни държеше на тъмно за неговото слабо образование", е обяснил Мохтар Сингх пред Асошиейтед прес. Дори първокласник може да реши такава задача, допълва той.

Миналия месец друга булка в Уттар Прадеш се омъжила за един от гостите на сватбата, след като младоженецът припаднал и колабирал. Както се разбрало впоследствие, той бил епилептик и тази информация била пазена в тайна от бъдещата му съпруга и семейството ѝ.

Споделяне

Още от Общество