Индийски производител на разтворимо кафе проучва България за бизнес

Караниколов по време на срещата с представители на индийския производител на кафе

Делегация на една от най-големите индийски компании в производството на разтворимо кафе е в България, за да проучва терени в югозападната част на страната и възможностите за правене на бизнес у нас. Това е станало ясно след среща на представители на компанията, чието име не се посочва, със зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, по чиято покана производителят на кафе е тук.

Манолев е обещал административната подкрепа на икономическото министерство за реализацията на потенциалната инвестиция и е обяснил "предимствата" на страната ни за правене на бизнес - най-ниските данъци в Европа, много ниски оперативни разходи и редица облекчения при инвестиция от над 10 млн. евро.

Индийската компания има производство в три държави и изнася продукция за повече от 80 страни по целия свят. Плановете им е да стъпят много по-масирано и в Европейския съюз, като България има всички предпоставки да се превърне в разпределителен център и производствена база за всички страни членки и редица държави от региона, съобщиха още от ведомството.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?