Информационният център на МО може да бъде премахнат от градинката на ул. "Раковски"

Сн. БГНЕС

Столична община планира да премахне сградата на Информационния център на МО в центъра на София на ул. "Г. С.Раковски" 106 или поне така изглежда от общия устройствен план за регулация и застрояване на местността, приет преди ваканцията на общинския съвет.

В приетия документ сградата на информационния център не фигурира.

За проблема, че постройката не съществува документално в бъдещите намерения на общината, миналия месец Иво Беров, шеф на дирекция "Управление на собствеността" на МО, алармира с писмо Валентин Гагашев, изпълнителен директор на агенция "Военни клубове и военно почивно дело", която управлява имота, съобщи БГНЕС.

Директорът на информационния център Владислав Прелезов е уведомил министъра на отбраната Николай Ненчев за опасността от събаряне на сградата. В писмо до медиите Прелезов съобщи в петък, че на 28 август е подал жалба до Административния съд - София град, с която обжалва решението на общинския съвет. Жалба е изпратена и до кмета на София Йорданка Фандъкова и кметицата на район Средец Виргиния Стоянова.

Според позицията на Информационния център решението на Столична община е "противоречиво и нелогично" и не отчита държавния интерес и най-вече интереса на Министерството на отбраната.

Преди три години общината и държавата се разбраха градинката да е общинска, а сградата на центъра да остане за военното министерство.

От общината засега не обясняват новото градоустройствено решение и дали наистина планират събаряне на информационния център.

Споделяне

Още от България