"Информационно обслужване" ще поддържа ИКТ системите на МФ за 30 млн. лв.

"Информационно обслужване" ще поддържа ИКТ системите на МФ за 30 млн. лв.

"Информационно обслужване" ще поддържа информационните и комуникационните системи на Министерството на финансите през следващите три години срещу близо 30 млн. лв. с ДДС. Това съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, което е принципал на дружеството.

Държавната компания е спечелила обществената поръчка на финансовото министерство с максималния брой точки – 100. Дружеството е дало най-ниска цена от всички участници.

Трима са били участниците в търга – консорциум "МФ Системи", ДЗЗД "Матерна системс" и "Информационно обслужване".

Консорциумът "МФ Системи" не е бил допуснат до отваряне на ценовото предложение, заради пропуски в документацията.

Техническите предложения на "Матерна системс" и на "Информационно обслужване" са били оценени еднакво с по 65 точки. Така решаващ за избора се е оказала цената. "Информационно обслужване" са оферирали близо 24.5 млн. лв. без ДДС, докато "Матерна системс" – 30.7 млн. лв. без ДДС. Това става ясно от публикуваните документи в профила на купувача.

По този начин "Информационно обслужване" печели поръчката и е сключило договора с Министерството на финансите.

Държавната компания ще отговаря за поддръжката и развитието на информационните и комуникационните системите на Министерството на финансите, Агенция "Митници" и Националната агенция по приходите (НАП) през следващите три години.

В рамките на договора "Информационно обслужване" ще извършва и дейности по поддържане и развитие на комуникационната инфраструктура, информационните системи и ще предоставя изнесени услуги за специализираните звена на финансовото ведомство.

Държавното дружество е сред технологичните лидери в областта на предоставянето на ИТ услуги у нас.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?