Инициативата "Аз съм наглец" издейства акт за шофьора на Йордан Цонев

Снимка: Теодор Михайлов

Шофьорът на депутата от ДПС Йордан Цонев бе глобен в четвъртък за неправилно паркиране благодарение на активист на гражданската инициатива "Аз съм наглец", който засне клип с луксозния джип и го разпространи във Фейсбук.

Возилото на Цонев бе паркирано върху пътната маркировка, забранена за спиране и паркиране, до сградата на Народното събрание, въпреки че служебният паркинг на парламента отстои от мястото буквално на метри.

Кадрите, на които се виждаше как мъж залепя на предното стъкло на колата стикер "Аз съм наглец" и търси обяснение от шофьора на Цонев, станаха хит за броени часове в социалната мрежа.

След като видеото и снимки на джипа на депутата от ДПС започнаха масово да се разпространяват в интернет, на мястото бе изпратен екип на "Градска мобилност", придружен от паяк. Той обаче така и не репатрира возилото, като вместо това униформените увериха, че ще съставят акт на шофьора.

Това не е първото пътно провинение, в което е замесена колата на Цонев, след като през 2013 г. тя бе заснета, паркирана на инвалидно място до парламента. Джипът "Рейндж Роувър" е доста луксозен, като базовият му модел, нов и без никакви екстри, струва най-малко 70 хиляди лева.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?