Инициативният комитет на Беронов се регистрира в ЦИК

Инициативният комитет, който издигна кандидат-президентската двойка Неделчо Беронов и Юлиана Николова, в понеделник внесе в ЦИК документи за регистрацията си. В тях фигурират подписите на 44 души. Комисията прие документите без забележки. Преди подаването им Беронов обяви, че в следващите дни ще бъде регистрирана и самата кандидат-президентска двойка.

Неделчо Беронов се срещна пред Археологическия музей в София със симпатизанти и с членовете на Инициативния комитет. Той припомни, че на 17 август е подписана декларация за подкрепа на десния тандем, под която стоят подписите на лидера на СДС Петър Стоянов, на ДСБ - Иван Костов, на Демократическата партия - Александър Праматарски и на Земеделски народен съюз - Стефан Личев.

По закон инициативният комитет трябва да събере 15 000 подписа, за да бъде регистрирана кандидат-президентската двойка.

Според председателя на комитета Васил Чобанов, тези подписи до голяма степен вече са събрани. “Направихме инициативни комитети в 12 български града и те поемат ангажимента да съберат тези подписи”, каза той. Чобанов допълни, че регистрацията на кандидатите ще бъде направена достатъчно рано, за да има време за проверка на подписите от ГРАО. “Няма да се надпреварваме с никого. За нас е важно да разпознаят нашата двойка, да ни видят и чуят, затова продължаваме да обикаляме страната”, посочи Чобанов.

 

Споделяне

Още по темата

Още от България