"Интелиджънт мюзик проджект" ще представи България на "Евровизия"

"Интелиджънт мюзик проджект" ще представи България на "Евровизия"

Групата "Интелиджънт мюзик проджект" с вокалист Рони Ромеро от "Рейнбоу" ще представи България на конкурса "Евровизия" през 2022 година, съобщи БНТ.

Другите членове на групата са Стоян Янкулов - Стунджи (барабани), Бисер Иванов (китарист), Славин Славчев (китара и вокали), Иво Стефанов (клавишни инструменти), Димитър Сираков (басист).

"България участва от много години. Вярвам, че ще затвърдим този модел и ще правим добра музика. Надявам се, че ще имаме успех тази година", каза при представянето на проекта генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

"Интелиджънт мюзик проджект" е един проект от 10 години. Ние кандидатствахме по законовата процедура, дори представихме едно парче в повече. С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщането на рок музиката, смятаме, че този проект ще представи повече от достойно страната ни. Тази кауза ни ангажира да вървим напред, представяйки България", посочи д-р Милен Врабевски, който е създател на музикалния проект "Интелиджънт мюзик проджект", както и учредител и председател на фондация "Българска памет".

Той е и автор на музиката и текста на песента, с която страната ни ще се яви на песенния конкурс. "Тя отправя послание да не учим децата си да живеят в саксия, няма безопасна зона", обяснява Врабевски.

Очаква се песента да бъде представена в началото на декември.

"Всяка година Евровизия е причина за обединение на нацията. Важен аспект е възпитанието на добър вкус. При нас няма първостепенни и второстепенни участници", каза Врабевски.

"Бях роден на различен континент, но от 3 години чувствам България като втора родина", каза Рони Ромеро.

През 2022 година "Евровизия" ще се проведе в Торино на 10, 12 и 14 май. В конкурса ще участват общо 41 държави.

36 държави ще се състезават в два полуфинала, като 10 от всеки полуфинал ще преминат към финала на 14 май, за да се присъединят към така наречената "голяма петорка" на Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания, които всяка година са директно на финал.

Споделяне

Още от Общество