Интензивен трафик за Великденските празници

Интензивен трафик за Великденските празници

Засилено полицейско присъствие и интензивен трафик очакват хората, решили да пътуват в първия ден от Великденските празници.

Много натоварено е движението в област Благоевград заради поредицата, съобщават от МВР, цитирани от агенция ”Фокус”. Освен по главен път Е-79 в посока Кулата, натоварен е и трафикът по пътя за Банско. Камери за видеонаблюдение има на входа и на изхода на Благоевград, на пътя при язовир "Дяково" и на Мурсалево.

Затруднено е и излизането от София. Блъснато куче преди обяд  на изхода от София по магистрала "Тракия" забави трафика, а колони автомобили образуваха задръстване в района на Горни и Долни Богров. 

Интензивно, но без колони и задръствания е движението по главен път София – Бургас, в района на Сливен, съобщи дежурният в КАТ – Сливен. Екипи на пътна полиция има в района на Петолъчката, Минерални бани и Нова Загора. 

Екипите на КАТ са оборудвани с камери за видеонаблюдение и радари. Проверява се и за поставени предпазни колани, винетни стикери, гражданска отговорност и за употреба на алкохол.

Стационарни камери следят на селата Подслон и Съдиево, както и на изхода на Нова Загора в посока София.

Натоварено е движението на входно-изходните артерии на Велико Търново. Трафикът е засилен по пътя Варна-София и Стара Загора-Русе на територията на Великотърновска област. Подобна е ситуацията през Прохода на Републиката. Засилено е полицейското присъствие по главните пътни артерии в областта. 

На ГКПП Кулата – Промахон днес до 20.00 часа са отворени по четири платна на вход и четири на изход, съобщиха от "Гранична полиция".  На ГКПП Ивайловград и ГКПП Златоград не могат да се отварят допълнителни трасета, но могат да бъдат увеличени служителите, при нужда. 

Според данни от румънската Окръжна дирекция "Пътища и мостове" - Крайова, цитирани от ”Дневник”, ремонтните работи по моста на ГКПП Железни врата 2, са наложили ограничение за преминаване на автомобили. Превозните средства се пропускат, ако общата им маса заедно с товара не надвишава пет тона.  Скоростта на преминаване е ограничена до 5 км/час.  

Изключително натоварени и препълнени с хора още от сутринта са Централна автогара и Централна жп гара в София. Всички автобуси заминават пълни. На автогарата има екип на ДАИ, извършват се проверки на редовността на превозите.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?