Интернет проверка на сметките пусна столичното парно

Столичани вече ще могат да проверяват през интернет дължимите си сметки за парно и топла вода, съобщиха от “Топлофикация-София“ в понеделник. Досега предварителната проверка беше възможна само та касите на дружеството или по телефона. Вече всички сметки на битовите потребители ще се залагат в сайта на компанията, където ще се проверяват текущите и старите задължения, но не и тези, за които има изискуеми по съдебен ред суми.

Желаещите да проверят сметката си трябва да въведат абонатния си номер в рубриката "Проверка на сметка", след което и предоставения им уникален код. Ще има излязат като информация и за извършените вече плащания и дължимите суми.

На отделен ред са данните за сметките за дялово разпределение, които се заплащат веднъж в годината при изравняването на прогнозните и реалните количества потребена топлинна енергия.

В случаите, когато клиентите нямат възможност да платят изцяло задълженията си, но желаят да внесат определена сума, те могат да ползват предоставения "Калкулатор на потребителя". Той показва реда на погасяване на задълженията при частично плащане. Така, след като впишат в посоченото поле размера на сумата, която искат да внесат, потребителите ще получат представа колко и кои сметки ще бъдат погасени изцяло или частично.

Очаква се на следващ етап подобна база данни да заработи и за стопанските клиенти.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?