Интерпол обяви за издирване Малкия Маргин

Интерпол обяви за издирване Малкия Маргин

Окончателно оправданият за подготовката на три убийства Николай Маринов – Малкия Маргин бе обявен за издирване в целия свят с червена бюлетина на Интерпол. Според първоначалните данни той е замесен в престъпления с оръжия и експлозиви и организирана престъпност.

Според публикуваната информация в сайта на службата братът на Красимир Маринов, заподозрян и като поръчител на убийството на радиоводещия Боби Цанков в началото на 2010 г., откогато е в неизвестност, се търси от българските власти.

Маргините бяха обвинени в подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев, финансиста Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора, но прокуратурата така и не успя да събере достатъчно доказателства срещу тях, за да бъдат осъдени. След това разследващите заподозряха Красимир Маринов, че е сформирал наркобанда заедно със Стефан Бонев-Сако и делото бе прехвърлено в спецпрокуратурата, но все още не е стигнало до съдебна фаза.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов за пореден път анонсира в понеделник т. нар. акция "Кокаинови крале", десетина дни след ареста на подсъдимия за пране на пари Евелин Банев-Брендо.

Именно около задържането на Банев източници от МВР неофициално допуснаха, че е възможно братята Маргини също да бъдат арестувани, но това така и не се случи. Няколко дни по-рано Цветанов за първи път обяви, че предстои колегите му да ударят "кокаиновите крале на прехода" без да уточнява кого има предвид.

Връзката между Банев и Маргините е лансирана многократно от разследващите, като според различни медийни публикации през годините Брендо е основен "перач" на парите на известните братя. В края на 2008 г. самият Банев разкри пред Нова телевизия, че бившият вътрешен министър Румен Петков го убеждавал да свидетелства срещу Маргините.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?