Интерпол обяви за издирване Малкия Маргин

Интерпол обяви за издирване Малкия Маргин

Окончателно оправданият за подготовката на три убийства Николай Маринов – Малкия Маргин бе обявен за издирване в целия свят с червена бюлетина на Интерпол. Според първоначалните данни той е замесен в престъпления с оръжия и експлозиви и организирана престъпност.

Според публикуваната информация в сайта на службата братът на Красимир Маринов, заподозрян и като поръчител на убийството на радиоводещия Боби Цанков в началото на 2010 г., откогато е в неизвестност, се търси от българските власти.

Маргините бяха обвинени в подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев, финансиста Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора, но прокуратурата така и не успя да събере достатъчно доказателства срещу тях, за да бъдат осъдени. След това разследващите заподозряха Красимир Маринов, че е сформирал наркобанда заедно със Стефан Бонев-Сако и делото бе прехвърлено в спецпрокуратурата, но все още не е стигнало до съдебна фаза.

Междувременно вътрешният министър Цветан Цветанов за пореден път анонсира в понеделник т. нар. акция "Кокаинови крале", десетина дни след ареста на подсъдимия за пране на пари Евелин Банев-Брендо.

Именно около задържането на Банев източници от МВР неофициално допуснаха, че е възможно братята Маргини също да бъдат арестувани, но това така и не се случи. Няколко дни по-рано Цветанов за първи път обяви, че предстои колегите му да ударят "кокаиновите крале на прехода" без да уточнява кого има предвид.

Връзката между Банев и Маргините е лансирана многократно от разследващите, като според различни медийни публикации през годините Брендо е основен "перач" на парите на известните братя. В края на 2008 г. самият Банев разкри пред Нова телевизия, че бившият вътрешен министър Румен Петков го убеждавал да свидетелства срещу Маргините.

Споделяне

Още по темата

Още от България