Интерпол търси майката на 16-годишно бременно момиче, похитено в Гърция

16-годишната бременна българка, чието бебе трябваше да бъде продадено в Гърция, е била отвлечена със съгласието на майка ѝ, съобщава ББС. Тя трябвало да роди след около месец в частна клиника на остров Крит, но успя да избяга от апартамента в Атина.

За ареста на трима българи съобщиха в неделя гръцките медии. В продължение на две седмици те са задържали против волята ѝ 16-годишна бременна българка, за да продадат новороденото ѝ дете в Гърция. Тримата бяха задържани след като 16-годишната българка избягала и съобщила за случая в гръцката полиция.

Задържаните са Богдан Кондов, Марин и Емилия Михайлови. Според публикации в медиите похитеното от тях момиче е Парашкева Василева. При обиска на жилището, в което е била държана, е открито пълномощно от 39-годишната майка на момичето. Майката в моменат е в България и се издирва чрез Интерпол.

В централната си новинарска емисия гръцкият частен канал "Мега" излъчи голямо ексклузивно интервю с 16-годишната българка. В него тя разказва подробности за перипетиите си.

Всичко започнало на 10 септември, когато 16-годишната Пепа, бременна в осмия месец, тръгнала от къщата си в Стара Загора, за да посети баба си, която живеела на село. Превозвали я двама приятели на майка ѝ, които изведнъж преминали границата на Австрия, Италия и след това с параход стигнали до Гърция. Както обясни още непълнолетната българка, тя била заплашена, че ако вика или се съпротивлява, ще бъде бита.

Така в началото на октомври 16-годишната бременна пристигнала в апартамента на тримата българи в центъра на Атина. Тя разказа още, че чула как похитителите ѝ говорели с лекар в частна клиника на остров Крит, където трябвало да се роди бебето, а впоследствие да бъде продадено.

Непълнолетната българка успяла да избяга от апартамента, както сподели в интервюто си за "Мега TV", когато малката дъщеря на един от българските ѝ похитители оставила полуотворена вратата.

Пред камерата на гръцката телевизия лекар от неправителствената организация, където е приютена в момента непълнолетната бременна българка, каза, че млади жени, които се докарват в Гърция, за да се продадат децата им, много лесно биха могли да бъдат принудени от същите престъпници след това да проституират.

Полицейското разследване по случая продължава, издирват се съучастниците на българите в Гърция.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: