Интервюто на бившия шеф на парното в София може да е дадено чрез адвоката

Няма нерегламентиран контакт в случая с интервюто на бившия директор на “Топлофикация-София” Валентин Димитров, дадено от ареста. Това заяви в понеделник пред агенция Фокус зам.-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов, в чиито ресори са главите дирекции “Изпълнение на наказанията” и “Охрана”, по повод обвинението на началника на Националната следствена служба Ангел Александров ден по-рано, че корупцията е съвсем близо до следствените арести, щом излиза интервю на Димитров.

Александров се  изказа отново неподготвен след изявлението си, че имало скъпи автомобили на служители от съдебната охрана, каквито след изрична проверка установихме, че няма, каза Бонгалов. Според него интервюто на Димитров от ареста може да е станало с посредничеството на адвоката му или с личната му кореспонденция, като и двата случая не подлежат на проверка. Бонгалов посочи, че интервюто не е дадено по телефона.

В крайна сметка обаче той не изключи възможността това да е станало и чрез служител, на когото е платено. “Но това са неща, които би трябвало да бъдат контролирани по някакъв начин. Все пак, ние имаме камери в тези коридори, записва се кой влиза, кой излиза. Всяко отключване, всяко влизане в килия се документира”, каза Бонгалов.

“Трябва да подобрим диалога, двете държавни институции да се сработим, за да видим за какво става въпрос. Ние си говорим в момента чрез пресата. Просто е ненормално. Даже бих казал, че е безумно”, заяви зам.-правосъдният министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?