"Инвестбанк" замени "Уникредит Булбанк" като кредитор на "Труд" и "24 часа"

"Инвестбанк" е поела от "Уникредит Булбанк" кредита от 10 млн. евро, отпуснат миналата година на издателите на вестниците "Труд" и "24 часа" Огнян Донев и Любомир Павлов чрез дружеството "Медийна група България холдинг". Договорът за цесията между "Инвестбанк" на Петя Славова и "Уникредит" е сключен на 22 ноември 2012 г. и е отразен в Търговския регистър.

През март миналата година "Медийна група България холдинг", издател на двата всекидневника, таблоида "България днес", седмичника "168 часа", собственик на издателството за литература "Труд", печатна база и сгради, сключи договор за кредит от 25 млн. евро с "Уникредит Булбанк". По неофициална информация месеци по-късно Любомир Павлов изкупува обратно 15 млн. евро от дълга чрез свои фирми.

Останалите 10 млн. евро кредит преди десет дни са прехвърлени на "Инвестбанк", която става основен кредитор на групата наред с Любомир Павлов.

От Търговския регистър става видно, че над дела на Любомир Павлов в медийната група преди десет дни е бил вдигнат запор от съдия изпълнител. Запорът е отпреди няколко седмици и е бил наложен от бившия съдружник на Павлов в таблоида "България днес" Недялко Недялков, който реши да се оттегли и поиска да му бъде изплатен делът.

След изплащането на този дял запорът е вдигнат.

Над дела на Павлов обаче остава запорът, наложен от прокуратурата по заведени дела за финансови измами и пране на пари.

От Търговския регистър става видно още, че за управител на дружеството на 30 ноември е вписана Венелина Гочева, което е формален завършек на процеса на оттеглянето на Любомир Павлов от текущото управление на медийната група.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес