Инвеститорът в МОЛ Варна дава пари за околната инфраструктура

Инвеститорът в МОЛ Варна дава пари за околната инфраструктура

50 млн. евро ще е инвестицията  в първия търговско-развлекателен център МОЛ Варна , съобщи в сряда Красимир Узунов, инвеститор в проекта. В цената е включено и разширението на бул. "Хр. Смирненски" с още две ленти на мястото, където се намира централният вход на комплекса. Освен това ще се проектира по-широко ново кръстовище на същия булевард, което е между съществуващия магазин на "Кауфланд" и бъдещия МОЛ.

Узунов уточни, че инвестицията за инфраструктурата ще му коства 1 млн. лв., като се  надява община Варна да осигури поне новото светофарна уредба за кръстовището, което било много рисково.

В обявените вложения влизала и сумата, платена за терен от 1.5  дка,  за да може центърът да излезе на двата булеварда. Цената на сделката е по 1500 евро на кв. м

Преди два дни международната агенция за бизнес имоти Фортън Интернешънъл обяви, че МОЛ Варна е продаден на шотландската компания Милър Дивелъпмънт за 120 млн. евро. Узунов обясни, че компанията ще стане реален собственик след като обектът получи акт 16 и влезе в експлоатация. Тогава ще се джиросат акциите. Това се очаква да стане през пролетта на 2008 г.

Дотогава всички инвестиции ще са на Узунов. Според договора с Милър тай се ангажира да им предаде обекта с 80 процента заетост на търговските площи. Досега  са сключени договори за 79 на сто и в момента има списък с 33 компании, които чакат за площи.

Инвеститорът няма притеснения, че ще изпълни договорката за заетост с бъдещите собственици.

Разгърнатата застроена площ на обекта е 70  хил. кв. м, от които под наем ще се отдават общо 32 хил. кв. м.  На партера ще са разположени известни среден клас марки за спортни облекла и приземният етаж вече бил на практика продаден. На горния етаж ще има детски и други магазини, ще се продават мебели и други стоки, а на последните два етажа ще е развлекателният център от киносалони, заведения и книжарници.

Узунов не се е отказал от идеята си на покрива на МОЛ-а да има ледена пързалка, , но още не бил намерил сериозен оператор на такова съоръжение .

Наемите според местоположението се движат от 20 до 60 евро на кв. м, като според Узунов те са от 1-2 до 2 пъти от наемите на основните търг улици във Варна.

Обектът е завършен на груб строеж. Предстои вътрешно му оформление. Наемателите ще си правят проектите, ще ги консултират с Узунов и след това ще се реализират идеите им, като стойността на оформлението ще е за тяхна сметка.

Повечето договори за 10 г, по-малко са за пет години.

Инвеститорът очаква в началото на април 2008 г. да започне нанасянето на наемателите, а в средата на същия месец центърът да отвори врати за посетители.

Споделяне

Още от Имоти

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?