Инвестиционна симулация ще донесе реална печалба на младежи в София

Участниците в събитието ще могат са се пробват стават ли за брокери

Обучение за управление на финансите и инвестиционна търговия, което ще завърши със симулация на участие на виртуална борса, което може да донесе съвсем реални печалби, ще се състои на 12 май в Аулата на Софийския университет "Св. Клеминт Охридски". Това съобщиха от международната младежка лидерска организация AIESEC, която организира събитието "Левчето 2019".

В него след безплатно записване може да участва всеки млад човек, който иска да разшири своите финансови познания, да изпробва практически уменията си и да създаде връзки с компании в сферата. Ще има два етапа – лекционен и практически.

В първия участниците ще се запознаят с професионалисти от финансовия сектор, които ще споделят с тях своя опит за управление и увеличаване на финансите.

Във втория етап на "Левчето” ще се проведе инвестиционна симулация, в която участниците ще могат да приложат наученото в пресъздадени финансови пазари. Всеки участник ще получи начален виртуален капитал, който да инвестира в акции, облигации, петрол, злато и валута.

Тримата победители ще си разделят паричната награда от 1500 лв., осигурена от основния стратегически партньор са събитието "Alaric Securities”.

Споделяне

Още от Бизнес