Иракският премиер:Буш никога не е бил толкова слаб

Президентът на САЩ Джордж Буш, който бе победен от демократите на последните избори в САЩ, никога не е бил толкова слаб като днес, заявява в четвъртък пред италианския в. "Кориере дела Сера" иракският премиер Нури ал Малики, цитиран от АФП и БТА.

"Разбирам, че американската администрация е изправена пред трудности след поражението на изборите преди два месеца. Никога не съм усещал слабостта на Буш, както сега. Имам чувството, че те във Вашингтон са на умиране, а не ние в Багдад", добавя Малики.

АФП коментира, че това е първия път, в който иракският премиер отправя толкова сериозни нападки към американската администрация. Това става в момент, в който Буш е атакуван и в САЩ за намерението му да изпрати още 20 000 войника в Ирак.

Пред “Таймс” Малики съобщава, че САЩ могат да си позволят значително намаляване на военното си присъствие в страната му в период от три или до шест месеца, ако доставят необходимите оръжия на иракската армия.

САЩ намалиха доставките на оръжия за иракската армия с аргумента, че те често се озовават в ръцете на членовете на милициите и дори у бунтовниците, припомня АФП.

Споделяне

Още от Свят