Иран обвини Израел за инцидента в Натанз и се зарече да отмъсти

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф

Иран обвинява своя регионален враг Израел за инцидента в завода за обогатяване на уран в град Натанз и ще си отмъсти, заяви днес иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, предаде Ройтерс.

Иранските власти определиха вчерашния инцидент като "терористичен акт" срещу ядрената програма на страната и казаха, че Техеран си запазва правото да предприеме действия срещу извършителите.

"Ционистите искат да си отмъстят заради нашия напредък по пътя към премахване на санкциите . . . те публично са заявявали, че няма да позволят това. Но ние ще отмъстим на ционистите", каза Зариф, цитиран от държавната телевизия.

Много израелски медии цитират неназовани източници от разузнаването, според които израелската разузнавателна служба "Мосад" е извършила успешна саботажна операция в обекта в Натанз.

Говорителят на иранското външно министерство Саид Хатибзаде каза, че инцидентът в Натанз може да се разглежда като "акт срещу човечеството".

"Не е имало замърсяване или пострадали, но това може да причини бедствие. То може да се смята за акт срещу човечеството", заяви той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят