Иран осъди атентата в Манчестър и разкритикува връзките на Запада със страните от Залива

Иран осъди атентата в Манчестър и разкритикува връзките на Запада със страните от Залива
Иран осъди самоубийствения атентат на концерта в Манчестър, при който загинаха 22 души. Наред с това Иран изрази силно критично отношение към сътрудничеството на Запада с арабските държави от Залива в сферата на сигурността заяви, че "изкуствените съюзи" няма да премахнат подобни заплахи, съобщи Ройтерс.
 
"Тероризмът ще бъде изкоренен само със всеобхватни мерки и избягване на двойните стандарти", заяви пред държавната информационна агенция ИРНА говорителят на иранското министерство на външните работи Бахрам Касеми.
 
"Изкуствените съюзи няма да попречат на разпространението на тумора на тероризма по света."
 
В Саудитска Арабия, на първата спирка от регионалната си обиколка, американският президент Доналд Тръмп откри център за борба с тероризма и обвини Иран, че е основен източник на финансиране и подпомагане за екстремистките групировки в Близкия изток.
 
Иран отрича тези твърдения и отстоява, че Саудитска Арабия е истинският източник на финансиране за радикалните ислямисти.
 
В отделен коментар, отразяващ изострената реторика между Техеран и Рияд, бившият командващ на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция Мохсен Резаеи написа в Туитър: "Експлозията при терористичния акт в Манчестър е следствие от танца със сабите на Тръмп с шефа на терористите".
Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?