Иранският президент: Ядрената ни програма е като влак без спирачки

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви в неделя, че ядрената програма на Техеран е необратима и я сравни с влак без спирачки, предадоха световните агенции, позовавайки се на иранската частна информационна агенция ФАРС.

"Иран е овладяла технологията за производството на ядрено гориво. Това е влак, който е потеглил и вече няма спирачки, защото миналата година ние ги изтръгнахме и изхвърлихме. Този влак също така не може и да поеме на заден ход, така че няма връщане назад", каза иранският президент по време на среща с военни, духовници и полицаи.

Заместник-външният министър на Иран Манушер Мохамади каза също днес, че във връзка с ядрената си програма страната му е готова за всякакъв сценарий, дори и за война със Запада, предаде Ройтерс, позовавайки се на иранската агенция ИСНА.

"Готови сме за всяка една ситуация, дори и за военен конфликт", подчерта Мохамади по време на конференция в иранския град Исфахан.

Зам.-външният министър допълни, че втора резолюция на Съвета за сигурност на ООН, налагаща санкции на Иран, няма да спре Техеран да продължи напред с ядрената си програма.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?