Иранците са готови за настъпление срещу Израел в случай на нападение

Иран е готов за настъпление срещу Израел, за да го унищожи, ако еврейската държава го нападне, заяви при посещение в Кайро иранският президент Махмуд Ахмадинеджад, цитиран от Франс прес.

"Иранският народ е готов за настъпление срещу Израел, за да го унищожи, ако той се захване с авантюра срещу Техеран. Ционистите се надяват да извършат агресия над Иран и да го нападнат, но много ги е страх от иранската реакция и от последствията от такава атака. Нашите отбранителни сили са в състояние да възпрат всеки агресор и да го накарат да съжали за постъпката си", каза Ахмадинеджад, цитиран от египетската агенция МЕНА.

 

Ахмадинеджад пристигна вчера в Кайро за участие в 12-ата среща на върха на Организацията за ислямско сътрудничество, която започна днес и ще продължи и утре. Това е първата визита в Египет на ирански лидер откакто двете страни прекъснаха дипломатическите си отношения през 1980 година, съобщи БТА.

 

Иран омаловажи инцидентите при вчерашното посещение на Ахмадинеджад в джамия в Кайро и заяви, че те не отразяват позицията на Египет към Техеран.

 

"Важното за нас е отношението на египетските власти и на нацията им, която уважава Ислямската република като голяма сила", заяви говорителят на иранското външно министерство Рамин Мехманпараст.

 

Снощи Ахмадинеджад бе нагрубен от мъж на излизане от шиитска джамия. Мъжът се опита да го замери с обувка, но бе бързо неутрализиран от силите на реда.

 

Пред джамията четирима младежи издигнаха надписи с враждебни към Иран лозунги заради подкрепата на Техеран за режима на сирийския президент Башар ал Асад.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?