Ирена Кръстева влезе в ТВ7 и вестник “Експрес”

Телевизия ТВ7 и вестник “Експрес”, собственост на Диляна Грозданова и Любомир Павлов чрез фирмата им “Краун медия” ЕАД, от 3 декември, сряда, вече имат ново оперативно ръководство. Това е “Нова българска медийна група холдинг” АД, която притежава вестниците “Монитор”, “Телеграф”, “Политика”, издателство “Борба”, Велико Търново, и дял от ИПК “Родина”. Управител на холдинга е Ирена Кръстева, която фактически става шеф и двете медии.

Така първата фаза от продажбата на телевизията и вестника, за която бе съобщено в края на миналата седмица, приключва. Втората фаза е изкупуването на двете медии от досегашните им собственици Грозданова и Павлов. Според съобщението купувачът е “инвеститор”. Неофициално се знае, че това е Корпоративна банка.

Така в медийната среда у нас се оформя немалък конгломерат от вестници, телевизия, издателства и мощна печатна база, който дава заявка за преразпределение на рекламния пазар и за активно участие във формирането на общественото мнение.

Известно е, че “Нова българска медийна група” е близка до ДПС, както, впрочем, и Корпоративна банка.

Смяната на медийна собственост става в навечерието на новата година, когато се очаква сериозната експанзия на безплатните вестници. В оставащите месеци ще се изостри и предизборната кампания, което е основание отсега политическите партии да наострят вниманието си към медиите.

Споделяне
Още по темата
Още от България