Ирландската "Уест" отпадна от сделката за телефонната палата в София

Ирландската "Уест" отпадна от сделката за телефонната палата в София

Въпреки твърденията на ирландската имотна компания "Уест Инкорпорейтед", която трябваше да придобие телефонната палата на ул. "Гурко" в София, че сделката е в сила, от "Виваком" заявиха в петък, че няма да продават сградата.

Причината е, че "Уест" не са спазили срока в предварителния договор за продажба от февруари за превеждане на цялата сума по сделката – 22.5 млн. евро, а не, защото телекомът няма документ за собственост на земята под сградата, каквато информация се появи в наш ежедневник. От "Виваком" коментираха пред Mediapool, че притежават всички възможни актове за собственост на сградата и терена.

Информация за най-скъпата имотна сделка на телекома се появи през февруари, когато "Уест" заявиха, че ще инвестират 100 млн. евро в палатата, за да я превърнат в "уникален културен и социален център". През март "Пасифик Сенчъри Груп" влезе във владение на инвестиционното звено на AIG – "Пайн Бридж Инвестмънтс", което придоби БТК през 2007 г.. Новият собственик се заел с преструктуриране на компанията и предоговаряне на дълговете ѝ към редица кредитори. Най-вероятно сделката за телефонната палата не е влизала в плановете на новите собственици.

Споделяне

Още от Имоти

Какво очаквате да свърши служебното правителство?