Искането за импийчмънт е отговор на атаките му срещу правителството

Искането за импийчмънт е отговор на атаките му срещу правителството

"Кой пръв нанесе удара? Кой пръв започна да харчи време и енергия на държавата да говориме по този начин? Това, което се случва сега, е реакция на атаката, която президентът заедно с БСП и ДПС направиха срещу правителството". Така отговори премиерът в неделя в интервю пред бТВ на поредните критики от страна на президента.

"И ще го поправя, продължи той, те не са антикризисни мерките, те са кризисни. Времето, когато е трябвало да има антикризисни мерки, сиреч да не наливат пари в "Цанков камък", да не се наливат пари в "Белене", да не се подписва Бургас-Александрополос, защото няма как да стане поради липсата на екологична оценка, когато е трябвало да се правят буфери, да се спре харченето при военните, при строителството, навсякъде, където са подписани договори за 2 милиарда и 160 милиона лева, които в момента ни вадят на свръхдефицит и не дават възможност на България да кандидатства за еврозоната, поне не трябва да се говори за антикризисни мерки."

Борисов декларира, че ще продължава да пази дистанция по темата за импийчмънт на президента, тъй като смята, че рано или късно държавният глава ще разбере, че нападките срещу правителството по време на криза не помагат на никого.

Попитан защо тогава е нужна процедурата по импийчмънт и не ни ли злепоставя тя пред Европа, след като преди това самият той се е пазел от скандали между институциите, Борисов каза: "Именно за това не мога да си обясня защо президентът нападна правителството. Процедурата, която е в парламента е следствие на неговата нападка срещу правителството, без да даде оценка за предишното".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?