Ислямисти отново отправят призив за убийство на френския президент

Джихадистка групировка поднови призива си към мюсюлманите да бъде убит френският президент Франсоа Оланд заради военните интервенции на Франция в Африка, предаде Франс прес, като се позова на групата за наблюдение на терористични сайтове SITE.

Свързаният с Ал Каида сайт Ал Минбар Джихади Мидиа Нетуърк (Al Minbar Jihadi Media Nertwork) отправи призив към мюсюлманите да засилят атаките във Франция и срещу френски обекти по света в подкрепа на мюсюлманите в Мали и Централноафриканската република.

"Подкрепа за мюсюлманите в тези страни е лесна задача за всеки честен човек, защото посолствата на Франция окупират земи на мюсюлмани", гласи въведението в текста на сайта. В неговия форум има 22 послания в подкрепа на кампанията, включително призиви за терористични атаки във Франция и за убийство на президента Франция Оланд.

"Нито Оланд, нито войниците му не ще имат мир, докато мюсюлманите в Мали и Централноафриканската република не могат да живеят нормално в страните си", гласи едно от посланията.

При предишни подобни призиви Франсоа Оланд е заявявал, че страната му е заплашвана не за първи път и че проявява изключително голяма бдителност, напомня АФП.

Споделяне

Още от Свят