"Ислямска държава" плаши с терор и Саудитска Арабия

"Ислямска държава" плаши с терор и Саудитска Арабия

"Ислямска държава" заплаши с терористични атаки и Саудитска Арабия, след като екстремистката групировка пое отговорност за двете нападения в Техеран в сряда, при които загинаха 17 души, съобщи Ройтерс, цитирайки мониторинговата интернет група "Сайт интелиджънс".

Във видеоклип, който изглежда, че е записан преди атаките в иранската столица, се виждат петима маскирани джихадисти, които заплашват шиитите в Иран, както и правителството на Саудитска Арабия, като казват, че и техният ред "ще дойде".

"С благоволението на Аллаха тази бригада ще бъде първият джихад в Иран и ние призоваваме нашите братя мюсюлмани да ни последват, тъй като огънят, който беше запален, няма да угасне", казва един от маскираните, цитиран от сайта.

В края на видеото той изпраща послание на саудитското правителство.

"Знайте, че след Иран идва вашият ред. С помощта на Аллах ние ще ви ударим във вашите домове. . . Ние се подчиняваме на Аллах и на неговия месия и се борим в името на нашата религия, а не в името на Иран или на Арабския полуостров", казва джихадистът от кадрите.

Американското посолство в Рияд излезе с препоръка към американските граждани в Саудитска Арабия "да бъдат бдителни на места, които често се посещават от чужденци, заради продължаващия риск от терористични атаки по цялата територия на кралството".

Споделяне

Още от Свят