"Ислямска държава" със заплахи за финала в Шампионската лига и световното в Русия

Терористичната групировка "Ислямска държава" разпространи серия заплашителни постери, посветени на финала на Шампионската лига в Киев и на предстоящото Световно първенство по футбол в Русия.

Посланията в тях най-общо заплашват, че терористи ще извършват нападения по време на мачовете. Последният двубой от най-силния европейски клубен турнир по футбол между Реал Мадрид и Ливърпул ще се изиграе в украинската столица на 26 май.

Световното първенство в Русия пък започва на 14 юни с първата среща от група А между Русия и Саудитска Арабия в Москва. Финалът от Мондиала също ще се играе в руската столица на 15 юли.

От "Ислямска държава" се заканват на организаторите и феновете, които ще пътуват за Русия, че "ще превърнем вашата нощ в пожар". На въпросния постер е изобразен маскиран мъж, държащ коктейл "Молотов" на фона на Кремъл.

Друг плакат пък съдържа директни инструкции към "братята монотеисти" по какъв начин биха могли да атакуват "стадионите на неверниците", както и в кои точки от човешкото тяло могат да се нанасят смъртоносни наранявания.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?