Испания предложи да рекламира бг туризма на летище в Мадрид и жп гари

Министър Ангелкова черпи опит за едномесечен туристически влаков билет

Никорлина Ангелкова и Ана Пастор

Българският туризъм да бъде рекламиран на летището "Барахас – Адолфо Суарес“, на железопътни и автогари и във високоскоростните влакове в Испания, е предложила испанският министър на развитието Ана Пастор на министъра на туризма на България Николина Ангелкова, която бе на еднодневно посещение в Мадрид. Това съобщиха в четвъртък от Министерството на туризма.

Пастор е запознала Ангелкова с испанския опит в разработването на пакет "туристически влак", чрез който в рамките на един месец с един закупен билет за влак туристите могат да правят пътувания с прекъсвания до различни туристически обекти и градове в Испания.

Подробностите за бъдещата реклама на България като туристическа дестинация в Испания ще бъдат обсъдени на заседание на смесената работна група за сътрудничество в туризма между министерствата на туризма на двете страни, което ще се състои през следващата година. Предстои да бъдат организирани и технически срещи между експерти от двете страни, за да бъдат обменени информация и добри практики между институциите и водещи туроператори от България и Испания. За това са се договорили министър Ангелкова и държавният секретар по туризъм на Испания Исабел Боррего.

На срещите са дискутирани и детайли от прилагането на стратегическите практики в туризма от страна на Испания, както и опита на Испания при използването на различни механизми за насърчаване на малките и средните предприятия в сектора, съобщават от туристическото ведомство.

Ангелкова е поканила секретар Боррего и министър Пастор да участват в предстоящия форум на европейските министри на туризма, за чиято организация България вече даде заявка в Европейската комисия. Срещата ще е първа по рода си и се планира за средата на 2015 г.

Споделяне

Още от Бизнес