Испания ускори темпото на ваксиниране

Испания ускори темпото на ваксиниране

Испания ускори вчера темпото на поставяне на ваксини срещу коронавирус, като ваксинираните са вече близо 140 хиляди, предаде Ройтерс.

Само 18,7 процента от получените от Испания ваксини обаче са поставени, като в същото време има неравномерно поставяне на ваксините между различните испански региони.

Досега са поставени 139 339 дози от общо 743 925, които Испания получи от "Pfizer" и "BioNTech".

Испанският здравен министър Салвадор Иля заяви, че целта е до май или юни да бъдат ваксинирани между 15 и 20 милиона испанци.

Лекари и здравни експерти в Испания изразиха недоволството си от бавните темпове, с които протича кампанията по ваксиниране на населението, подобно на свои колеги в други европейски страни, отбелязва Ройтерс.

Поставянето на ваксините в испанските региони е неравномерно. Северният регион Астуриас е поставил 54,5 процента от получените дози, а съседният регион Кантабрия - само 5,1 процента, става ясно от информация на испанското здравно министерство.

Испания е една от страните, които пострадаха най-сериозно от пандемията от коронавируса. Страната регистрира над 51 хиляди смъртни случая от вируса и близо два милиона случая на заразяване.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус