Испания връща Ветко Арабаджиев в събота

Испания връща Ветко Арабаджиев в събота

Бизнесменът Ветко Арабаджиев ще бъде екстрадиран от испанските власти у нас в събота, съобщи бТВ. Той е обвинен в лидерство на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Арабаджиев вероятно ще бъде арестуван при пристигането си у нас и след това прокуратурата ще иска постоянното му задържане. По същия начин се развиха събитията и при друг обвиняем бизнесмен – Николай Банев, който бе върнат от Франция и в момента е в ареста заедно със съпругата си Евгения.

Съпругата на Арабаджиев – Маринела – засега остава в Испания. Причината е, че делото ѝ за екстрадиция все още не е разгледано от последната инстанция.

Арабаджиеви бяха арестувани в Испания след няколко месеца издирване. Те бяха задържани в къщата на друг българин – Георги Семерджиев – Жоро Шопа. Съпрузите отказаха доброволна екстрадиция и затова се наложи връщането им да бъде одобрено от съда.

Докато Арабаджиеви се издирваха в чужбина, синът им – Вълчо – прекара няколко месеца в следствения арест с обвинение за пране на пари. Той бе освободен наскоро срещу 500 хил. лв. гаранция. Обвинение му бе повдигнато след акция на спецпрокуратурата в хотелите на семейството в края на миналото лято. 

Споделяне

Още от България