Испания задържа наши автокрадци, Гърция - продавачи на бебе

Испанската полиция разби поредната българска престъпна група за кражби на луксозни автомобили. При операцията са арестувални главните действащи лица в  бандата - трима българи, съобщават в понеделник от главната дирекция на полицията и Гражданската гвардия в испанската столица.

След като задигали возилата, сънародниците ни ги изнасяли за продан зад граница. Полицаите са открили 12 крадени автомобила в гаража, където били подготвяни за  търговия в чужбина. Иззети са пистолет, компютърна техника и многобройни инструменти за обработка на регистрационните данни на колите.

Разработването на групата е започнало през юни, след като полицейският отдел за борба с автомобилната контрабанда регистрирал голямо увеличение на броя на кражбите.

В понеделник стана ясно и, че четирима други българи са арестувани в Централна Гърция при опит да продадат новородено дете. Те са разкрити миналата седмица, два дни след появата на новороденото. Предадени са на прокуратурата и са предявени обвинения за незаконни осиновявания на новородени и за посредничество при осиновявания с цел печалба.

За година това е третият случай на продажба на бебе в същия район. Според тамошната  полицията през последните пет години българи са продали срещу солидни суми десетки новородени в Централна Гърция. Властите издирват и акушери, за които се смята, че са свързани с незаконните продажби и осиновявания.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?