Испанската полиция разби българска мрежа за трафик на проститутки

Испанската полиция обяви, че е разбила мрежа за трафик на хора, която докарвала жени от България в Испания, където те били принуждавани да проституират и да дрогират клиентите си, за да ги ограбват, предаде Франс прес в неделя.

Дванайсет души - 11 българи и един испанец - включително шефовете на мрежата, бяха арестувани на испанския туристически остров Майорка, след осеммесечно разследване, посочи полицията в комюнике.

Бандата набирала жени в България, обещавайки им работа в Испания, след което ги принуждавала да работят като проститутки на улицата или в публични домове. Жените трябвало също да карат клиентите си да употребяват алкохол и наркотици, след това да се възползват от ситуацията, за да изтеглят от банковите им карти суми, надхвърлящи в някои случаи 15 000 евро, се казва в комюникето.

Трудно е да се изчисли целия размер на откраднатите по този начин суми, защото повечето от клиентите били чужденци, които не подавали оплакване.

Пет българки, принудени да проституират на Майорка, били освободени в рамките на разследването, извършено в сътрудничество с българската и германската полиции. При обиск в четири къщи на Майорка полицията конфискувала 9 305 евро и 540 британски лири в брой, няколко компютъра, два автомобила и много документи и наркотици.

Споделяне

Още от Европа